9. 11. 2014
Slavoj Stod : Sokol Pačejov 0 : 2 (0 : 0) !!!

FAVORIZOVANÉMU STODU JSME NEDALI ŠANCI!!!

Hostům se v posledních kolech příliš nedařilo a v tabulce se horních pater postupně přesunuli do těch spodních. Navíc Slavoj Stod, donedávna účastník krajského přeboru, do zápasu vstupoval s vizitkou doma neporaženého celku v základní hrací době. Na hřišti to však vypadalo úplně jinak. Ve 3.minutě musel Kuba Kalčík vytáhnout bravurní zákrok po trestňáku domácího kanonýra Tomáše Tlustého. Popravdě to však byla jediná gólová šance domácích. Pačejov překvapivě diktoval tempo hry a ve 26.minutě pěkně z dálky střílel Vašek Klásek. Jeho střela šla těsně nad.

Po změně stran se už hrálo plně v režii hostů. Dvě velké šance si vypracovali v rozpětí jediné minuty. V 53.minutě byla Kláskova tutovka uvnitř vápna sražena na roh. Po jeho zahrání se k hlavičce dostal novic v pačejovském dresu Martin Skyrta, ale míč z brankové čáry vyhlavičkoval stodský obránce. Pačejov však nadále pokračoval v aktivní hře a odměnou mu bylo zasloužené vedení. V 61.minutě Pepa Ticháček našel nabíhajícího Vaška Brůhu, ten se dostal za obranu a svůj nájezd chladnokrevně zakončil. V 67.minutě se střela Járy Kubaně otřela o břevno Jančovy branky. Nejkrásnější akce zápasu přišla v 71.minutě. Ticháček v ofsajdovém postavení nehrál, domácí obrana situaci podcenila a vypustila a z druhé vlny dlouhým sprintem míč dostihl Milan Kubaň , ve vápně přesně našel svého bratrance Jardu, který z první nekompromisně zvýšil na 2 : 0 pro hosty. Ve zbytku zápasu Pačejov kontroloval hru a domácí prakticky k ničemu nepustil. Za zmínku stojí ještě další nebezpečný projektil z levačky Jardy Kubaně, který měl rozhodně gólové parametry.

Vítězství Pačejova je sice překvapivé, ale vzhledem k průběhu hry naprosto zasloužené. Dalším milým překvapením bylo zjištění, kolik našich fanoušků vážilo cestu do Stodu i v době, kdy se nám v soutěži zrovna dvakrát nedařilo. Hráči i vedení to berou jako velký impuls a všem svým příznivcům děkují. A nedělní výborný výkon a cenné tři body jsou všem nesporným zadostiučiněním.

Zápas dobře řídila trojice rozhodčích Martin Plzák, Václav Červený a David Janda Delegátem zápasu byl Jaroslav Hamouz.

Sestava Pačejov:

Kalčík J.. - Pavelec P. - Škyrta M. – Polena P. - Kubaň M. - Brůha V. - Hosnedl J /79. Kolářík A./ . - Hlůžek J. - Klásek V. – Kubaň J. /89. Cikán J./ – Ticháček J. /87. Bokr.P./


Autor článku: Tomáš Cihlář
zpět
Muži "A" | Přípravka | ASPV