23. 9. 2017
Zázraky se dějí!!!

Kdo v sobotu zavítal na utkání 5.kola 1.B třídy mezi domácím Pačejovem a lídrem soutěže z Losiné, rozhodně nelitoval. Byl totiž svědkem nesmírně dramatického utkání se spoustou branek, hororovým vývojem zápasu z pohledu domácích a neuvěřitelně šťastným závěrem. To vše umocněno příjemným podzimním počasím a bohatou diváckou kulisou. Co si přát více?

Domácí horko-těžko lepili sestavu, když se na pátečním tréninku zranili Vašek Strolený a Míra Mareš. To ale zdaleka nebylo vše. Začátek zápasu domácím vyšel a už v 6.minutě se Vašek Klásek trefil šajtlí přesně k tyči. Ve 21.minutě poslal Vítek Panuška přesnou přihrávkou Milana Kubaně do šance a domácí vedli o dva góly. V těchto fázích zápasu jsme Losinou jasně přehrávali a nic nenasvědčovalo tomu, že v Pačejově hraje lídr soutěže.

Bohužel ve 35.minutě musel ze hřiště se zdravotními problémy hrající Pepa Hlůžek a hosté v závěru poločasu srovnali nejen hru, ale i skóre. Dva brejky zužitkovali ve 42.minutě Tomáš Hrach a gólem do šatny ve 45.minutě Ondřej Tic. Domácí v těchto chvílích dali vzpomenout na ztracený dvoubrankový náskok z předchozích zápasů ve Vrhavči a Vejprnicích.

Potíže ale nebraly konce. O přestávce musel zůstat v kabině další hráč Honza Hosnedl. Přesto šli domácí znovu do vedení. V 53.minutě se na hranici pokutového území uvolnil Honza Kodýdek a nádhernou technickou střelou pod břevno zaznamenal svůj premiérový gól. Bohužel radost domácích netrvala dlouho. O dvě minuty později tvrdou umístěnou střelou k tyči vyrovnal na 3 : 3 Libor Šindelář. Další kritický moment přinesla 66.minuta, kdy po srážce se spoluhráčem musela opustit se zlomeným nosem hrací plochu opora zadních řad Michal Štětina. Na hřiště musel asistent trenéra Zdeněk Voska. S domácími to v tuto chvíli nevypadalo vůbec dobře a popravdě řečeno, by si na ně vsadil jen málokdo. Dobře hrající hosté vycítili svou šanci a dostali Pačejov pod trvalý tlak. V těchto okamžicích svůj tým podržel brankář Ondra Štěpán, který zlikvidoval několik těžkých střel. Ve chvílích, kdy pačejovští hráči i fanoušci tlačili čas a odpočítávali každou minutu, přišel blesk z čistého nebe. V poslední minutě řádné hrací doby špatně odkopl losinský gólman Michal Zbiň míč a Vašek Klásek rozhodl o zisku šťastných a velice cenných tří bodů. Inu, zázraky se někdy dějí. Ve zbytku zápasu už nadšeně bojující torzo pačejovského týmu výsledek uhájilo.

Před návštěvou 150 diváků řídili Zbyněk Čubr, Zbyněk Bíba a Martin Bejček. ŽK: 0 : 0 /!!!/

Sestava Pačejov:

Štěpán - Kodýdek - Kubáň - Kába - Hlůžek /35.Sedláček/- Hosnedl J. /46.Hosnedl P./ - Ticháček - Klásek V. - Klásek J. - Štětina /66.Voska/ - Panuška


Autor článku: Tomáš Cihlář
zpět
Muži "A" | Přípravka | ASPV