27. 5. 2019
Hororový druhý poločas v derby

Pačejov - Chanovice 3:5 (1:0)

O tomto víkendu nás čekalo místní derby, ve kterém jsme přivítali na domácím hřišti tým z Chanovic. Hosté nám měli co vracet, ale domácí jim určitě nechtěli dát nic zadarmo.

Úvod poločasu byl velmi opatrný s minimem šancí na obou stranách. Gólově se prosadili nejprve domácí. V 15. minutě po střele z úhlu Míry Švece, kterou brankář pouze vyrazil, dorážel Pepa Hlůžek a otevřel skóre zápasu. Hra se hodně kouskovala a spíše se odehrávala uprostřed hřiště. Bojovalo se o každý míč a nikdo v soubojích nepolevil. Bohužel se to podepsalo na celkové hře, kde chyběla střela ze střední vzdálenosti a nějaká výraznější šance. Domácí měli dvě možnosti v podobě standartních situací, ale střela Vojty Sudy se nevešla mezi tyče a na centr do vápna od Vítka Panušky si počkal hostující brankář Skuhravý.

Zato druhý poločas přinesl spoustu vzruchu a gólových příležitostí. Hned v úvodu se krásně trefil Pepa Ticháček, který vymetl růžek branky hostů. Zdálo se, že hosté po vstřelené brance složí zbraně, ale opak byl pravdou. Střídající Šebek přinesl do týmu nový vítr a hosté získali najednou spoustu prostoru pro svou kombinaci. Hned první kontakt tohoto hráče přinesl velkou šanci, kdy doslova proletěl kolem obrany a z úhlu vystrašil domácího brankáře Štěpána. Bohužel v 62. minutě se hosté dočkali. Brankáře Štěpána prostřelil Pavlovský a snížil na 2:1. Hosty vstřelený gól nakopl a domácí se dostali do velkého útlumu, kdy zbytečně ztráceli míče v rozehrávce. Veškerý pohyb se vytratil a domácí působili velmi odevzdaně. Závěrečná půlhodinka patřila pouze hostům. Ti zápas otočili a přidali ještě čtyři góly. Hattrickem se blýskl Michal Polena a jedním gólem přispěl Prýmas. Domácí bohužel hostujícího brankáře v druhém poločase ani neprověřili a po zásluze prohráli. V nastavení se ještě po kombinaci trefil Žák a stanovil konečné skóre zápasu 3:5.

Takovou závěrečnou půlhodinku asi nikdo nečekal. Těžký direkt. Budeme se z toho těžko sbírat před závěrem soutěže. Výkon nebyl dobrý a je jen na nás jak se k tomu postavíme. Chybí nám odehrát další těžká utkání Hrádek, Žákava a Přeštice. Věřme, že se k těmto zápasům postavíme čelem, a i kdyby výsledek nebyl dobrý, tak ať je alespoň předvedená hra lepší a je na co koukat. K divákům by asi měla směřovat omluva, ale připadal jsem si na domácím hřišti, jako když hrajeme venku. Podpora domácích fanoušků byla opravdu bídná.

Rozhodčí: Liškutín Antonín, AR1 Schneider Josef, AR2 Klik Jiří

ŽK: 1-0 (Ticháček Josef)

Diváci : 120

Branky : 15. min. Hlůžek Josef, 57. min. Ticháček Josef, 90. min. Žák Patrik

Sestava: Štěpán O. – Suda – Kubáň – Kolářík – Panuška V. – Bokr – Hlůžek /44. min. Polena/ – Klásek V. /K/ – Ticháček – Švec – Žák

Na lavičce: Sedláček, Polena, Hosnedl


Autor článku: Zdeněk Voska
zpět
Muži "A" | Přípravka | ASPV