4. 10. 2020
Blovice - Pačejov 0:4 (0:3)

Sedmé kolo nás zahnalo na jih Plzeňska, do nedalekých Blovic. Povzbuzeni výhrou nad Vrhavčí, nás nečekal určitě jednoduchý zápas, ale přijeli jsme s cílem potvrdit vítězství. Omluvenky se nám nevyhnuli ani tentokrát, ale nakonec jsme dokázali mužstvo poskládat.

Úvod poločasu jsme nezačali vůbec dobře. První minuta, první kontakt a hned faul. Domácí působili více fotbalověji. Měli více nebezpečných akcí a tlačili se více do zakončení. Hosté, zatlačeni na vlastní polovinu, bránili jednoduchými odkopy. Právě při jednom odkopu z obrany se míče zmocnil Patrik Žák a zatáhl míč po pravé straně do vápna. Tam se snažil přihrát na volného Lukáše Šmrhu, ale jeho přihrávka byla šťastně tečována obráncem domácích, a ten míč nasměřoval do vlastní sítě. Ač měli domácí více ze hry, vedli jsme nečekaně my. Domácí se snažili srovnat a dále se tlačili více do koncovky, ale jejich snaha vyzněla na prázdno. Určitě velkou zásluhu na tom má náš brankář Franta Sedláček, který nás podržel několika skvělými zákroky. Když už vypadalo, že gól do naší sítě je na spadnutí, přišla tvrdá rána pro domácí. Ve 33. minutě se středem uvolnil Pepa Ticháček a ze střední vzdálenosti střelou k tyči, překvapil domácího Šabatu. O tři minuty později se podobným způsobem prosadil Vašek Klásek. Jen s tím rozdílem, že jeho tvrdou střelu domácí brankář neudržel a inkasoval po třetí. Poločas se nám podařilo ubránit bez obdržené branky, takže jsme šli do šaten s luxusním náskokem 0:3.

Druhý poločas začal opět náporem domácích, ale v koncovce byli bezzubí. Několik vyložených šancí opět skvěle vychytal Franta Sedláček. Hosté s přibývajícím časem dostávali klid do kopaček a naopak domácí z přílišné snahy míče jednoduše ztráceli. Museli více otevřít hru a to nahrávalo našim fotbalistům. Bohužel, v 63. minutě po střetu ve vápně, musel pro zranění hlavy odstoupit stopér Adam Kolářík. Věřme, že to nebude nic vážného a příští zápas bude k dispozici. V 68. minutě Pačejov opět skóroval, když po levé straně dostal do nohy přihrávku Lukáš Šmrha a nekompromisně pod víko zpečetil utkání na 0:4. Pak se mohl trefit ještě Patrik Žák, ale nedokázal prostřelit domácího Šabatu. V závěru se hra hodně kouskovala, což nám vyhovovalo. Pačejov si závěrečný tlak domácích pohlídal a odváží si velmi cenné body z venku.

I když výsledek je jednoznačný, máme stále co zlepšovat. Ale přesto klukům musím poděkovat za velmi disciplinovanou hru. Věřme, že na vítězné vlně zůstaneme co nejdéle. Uvidíme, třeba už příští týden proti nevyzpytatelným Bolešinám.

Rozhodčí : Šimek Adam, AR1 Škarda Jiří, AR2 Kraus Jan, Delegát Komanec Petr

ŽK : 1 – 1 ( Žák Patrik )

ČK : 0 – 0

Branky : 17. min. vlastní (střela Patrika Žáka), 33. min. Ticháček Josef, 36. min. Klásek Václav, 68. min. Šmrha Lukáš

Diváci : 49

Sestava : Sedláček – Šeba – Štěpán O. – Kolářík / 64. min. Prokopius / – Kába – Panuška – Hlůžek – Klásek V. / K / – Žák / 82. min. Bokr / – Šmrha - Ticháček

Na lavičce : Bokr, Prokopius, Cikán


Autor článku: Zdeněk Voska
zpět
Muži "A" | Přípravka | ASPV