11. 10. 2020
Pačejov - Bolešiny 2:3 (1:1)

Před prázdnými ochozy jsme v sobotu sehráli zápas proti Bolešinám. Soupeř, který dokázal bodovat s celky z horních pater tabulky, budil při nejmenším velký respekt. Domácí povzbuzeni z Blovic vysokou výhrou, chtěli určitě na tento výsledek navázat. V zápase jsme postrádali Kubáně, Srpa, Šebu a Štěpána.

V prvním poločase byli lepší hosté, kteří byli více na míči a hýřili větším pohybem. Měli více ze hry a dokázali nás snadno přehrávat na naší polovině. Právě hosté mohli několikrát skórovat, ale naštěstí vytasil skvělé zákroky Franta Sedláček. Nám se nedařilo příliš kombinovat. Hosté svou nátlakovou hrou nutili domácí pouze k odkopům, které neměly příliš velký efekt. I když jsme neměli často míč na kopačkách, dokázali jsme i my pár střelami zaměstnat brankáře hostí. Velmi dobrou střelu vyslal Vašek Klásek, ale pouze minul horní tyč branky. Dále mohl skórovat i Lukáš Šmrha, ale střelu bezpečně chytil hostující Martínek. Gólová radost přišla ve 26. minutě, kdy se trefil po přihrávce Vaška Kláska Lukáš Šmrha. Domácí šli do nečekaného vedení. Hosté ve své hře nepolevovali a pokračovali ve vysokém tempu. Bohužel ve 38. minutě hosté vyrovnali. Z pravé strany nacentrovali míč do vápna, kde se nedomluvil stopér s brankářem a hostující Zahálka pohodlně hlavou skóroval. Do závěru poločasu se nic zásadního nezměnilo, a tak se šlo do kabin za stavu 1:1.

Druhý poločas domácí začali o poznání lépe. Byli jsme častěji na polovině soupeře, ale do zakončení jsme se nedostali. Naopak hosté udeřili znovu. V 58. minutě se prosadil opět hostující Zahálka a poslal hosty do vedení 1:2. My jsme mohli následně vyrovnat, ale střelu Vítka Panušky brankář vytěsnil na roh. Bohužel přišel další direkt, který hosté připravili na 69. minutu. Trefil se Stupka, který prostřelil ze střední vzdálenost našeho brankáře, který nedokázal tvrdou střelu udržet. Pak už nebylo nač čekat a my jsme museli více otevřít hru. Hosté se více zatáhli a čekali na brejky. Těžko se nám dostávalo do přeplněné obrany, ale i přesto jsme si vypracovali pár slibných šancí. V 79. minutě, po přihrávce od Pepy Ticháčka, mohl skórovat Vašek Klásek, ale brankář Martínek ho vychytal. V 82. minutě se hlavou ve vápně prosadil Ondra Štěpán a dal nám naději alespoň na remízu. Závěr poločasu se nesl v duchu velkých emocí. Ve vápně hostí došlo ke třem sporným situacím, na které rozhodčí nebrali zřetel a neposoudili je jako nedovolené. O penaltu jsme žádali už při ruce, ale ani pomezní jí neviděla. Bohužel jsme nedokázali vyrovnat a tak po dvou výhrách jsme opět prohráli.

Hořkost z prohry je velká, neboť cítíme křivdu, která v závěru nastala. Nedá se nic dělat, musíme to hodit za hlavu a v dalším zápase zkusit bodovat. Můžeme jen litovat promarněných šancí.

Rozhodčí : Homr Michal, AR1 Hanzlíková Aneta, AR2 Ježek Petr

ŽK : 0 – 1

ČK : 0 – 0

Branky : 26. min. Šmrha Lukáš, 82. min. Štěpán Ondřej

Diváci : bez diváků

Sestava : Sedláček – Prokopius / 74. min. Bokr / – Štěpán O. – Kolářík – Kába – Panuška – Hlůžek – Klásek V. / K / – Žák – Šmrha - Ticháček

Na lavičce : Bokr, Cikán, Klásek M.


Autor článku: Zdeněk Voska
zpět
Muži "A" | Přípravka | ASPV