3. 4. 2024
PAČEJOV - NÝRSKO 2 : 2 (0 : 1)
První jarní domácí zápas jsme zahájili docela dobře. Hned ve druhé minutě orazítkoval Vašek Klásek soupeřovo břevno a i nadále jsme měli lehčí převahu, soupeře jsme nepouštěli do žádných nebezpečných akcí, ale ani naše snažení neneslo ovoce a pokusy našich střelců končily převážně mimo "zařízení". Prvního gólu jsme se dočkali ve 32. minutě - bohužel, po zbytečné penaltě, do naší sítě. Za stavu 0:1 jsme nastupovali do druhého poločasu, rozhodnuti zápas otočit. Patnáct minut se Lukáš v brance nudil, jelikož jsme nepustili hráče Nýrska na naši polovinu. Ale jak už to ve fotbale bývá, jeden povedený únik a nepohlídaný R. Šteiner dobře umístěnou hlavou zvýšil v 59. min. na 2:0. Ani to nás nesrazilo na kolena a nadále jsme byli aktivní. Po vystřídání všech hráčů z lavičky a po změnách v sestavě se konečně dostavil úspěch. V 85. min., po přihrávce Matěje Kláska, konečně dostal míč do soupeřovy branky důrazný Míra Šmrha. Času do konce utkání mnoho nezbývalo a my jsme si ho ještě krátili zbytečnými diskuzemi s rozhodčím. V 89. min. se Vašek Klásek odhodlal ke střele-nestřele z dobrých třiceti metrů, která zapadla za gólmanova záda a zajistila nám alespoň jeden bod.

Nehodlám hodnotit výkony rozhodčích, i když by bylo o čem psát! Vím, že v zápase je plno emocí, ale diskuze potažmo kritika rozhodčích nám nepřinese nic dobrého. Obírá nás o čas a soustředění na hru. Je třeba tento zápas hodit za hlavu a vzít si z něj ponaučení pro příště.

Co říci závěrem? Mám sice radost alespoň z jednoho bodu, ale celkově to považuji za bodovou ztrátu.

Rozhodčí: Zdeněk Hájek - Dominik Bílek, Michal Horský

Žluté karty 1 : 0 (D. Hradil)

Branky: M. Šmrha, V. Klásek

Sestava: Šmrha L. - Štěpán O., Kába, Ticháček /84.min. Klásek M./, Klečka /46.min. Mareš/, Klásek V. /K/, Hradil, Šmrha M., Štěpán F. /61.min. Bokr/, Panuška, Kološ /71.min. Heimlich/

Na lavičce připraveni: Mareš, Bokr, Heimlich, Klásek M.


Autor článku: V.Klásek
zpět
Muži "A" | Přípravka | ASPV