16. 4. 2024
MALÝ BOR - PAČEJOV 2 : 2 (1:0)
V neděli jsme odjížděli na první jarní derby do Malého Boru. Velice dobře jsme věděli co nás čeká a že maloborští nám budou chtít vrátit porážku z podzimu. Soupeře má trenér Lukáš Šmrha důkladně načteného a proto nabádal své svěřence k chytré a přesné hře po zemi, podržení balonu a koncentraci na hru. V šesté minutě jsme zahrozili, ale V. Kláskovi se nepodařilo ideálně zpracovat prudkou přihrávku od Pavky do malého vápna. Taktovku v prvním poločase drželi domácí. Snažili se dlouhými nákopy dostat za naši obranu a pokoušeli se pálit z každé pozice - naštěstí většinou mimo! My jsme se, bohužel, jejich hře přizpůsobili. Ve dvacáté páté minutě se našim stoperům srazily myšlenky, posléze i těla, míč mezi nimi propadl a ačkoliv se Kachna hodně snažil, zkušený M. Forman ho stylem à la Zlatan překonal. Za stavu 1:0 jsme odcházeli do šaten.

Lukáš Šmrha v kabině opět apeloval na své hráče a do druhé půlky jsme vykročili o poznání lépe. V padesáté druhé minutě vybojoval V. Klásek na půlce míč a po pěkné akci a sérii přesných přihrávek našel Ondra Štěpán Víťu Panušku, který netradičně - hlavou, srovnal. I nadále jsme se snažili držet styl hry, dostávali jsme se více na soupeřovu půlku a odměnou nám byl gól v šedesáté páté minutě, kdy nejprve míč přeskočil Pavkův nárt, ale ten ho doběhl a nabídl D. Hradilovi, ten nezaváhal a poslal nás do vedení. Škoda jen, že na pouhých pět minut. Byl to opět důrazný M. Forman, který po chybě naší obrany, podruhé překonal jinak bezvadného Kubu. I na druhé straně musel prokázat svoje brankářské kvality výborný K. Soukup, který neuvěřitelným skokem likvidoval nádhernou Víťovu střelu. Ke konci zápasu nás ještě jednou vystrašil, kdo jiný, než Forman. Naštěstí se jeho hlavička pouze otřela o tyč. V samotném závěru se domácí dožadovali penalty za zákrok J. Hosnedla, ale rozhodčí byl jiného názoru.

Závěrem? Dle mého názoru celkem fair play zápas, i když se občas od některých kopaček jiskřilo a asi spravedlivá remíza s naším, zřejmě "oblíbeným", skóre 2:2.

Rozhodčí: Brůha Radek - Moravec Jiří, Vystrčil Jakub

Žluté karty 1:0

Branky: V. Panuška, D. Hradil

Sestava: Kalčík - Šmrha L., Štěpán O., Kába, Polena /Klásek M./, Klásek V., Hradil, Šmrha M. /K/, Štěpán F. /46´Bláha/, Panuška, Kološ /77´Hosnedl/.

Lavička: Hosnedl, Bláha, Klásek M.


Autor článku: V.Klásek
zpět
Muži "A" | Přípravka | ASPV