29. 4. 2024
HRADEŠICE - PAČEJOV 2 : 1 (2:1)
Na nedělní derby do sousedních Hradešic jsme vyráželi plni elánu a odhodlání získat skalp lídra soutěže. Všichni si byli vědomi, že nás nečeká nic lehkého. Hrající trenér Lukáš Šmrha nastolil jasnou taktiku – vycházet ze zajištěné obrany, nikam nespěchat a čekat na chyby soupeře. Očekávali jsme od Hradešic rychlý nástup a tlak od první minuty. Byli jsme to však my, kdo vstoupil do utkání aktivněji, s větší bojovností a důrazem. Odměnou nám byl gól ve dvanácté minutě, kdy Pavel Polena na půlce hřiště vyhrál souboj o míč, přihrál Davidovi Hradilovi a ten střelou na hranici velkého vápna otevřel skóre zápasu. Větší důraz a bojovnost nám vydržely zhruba do dvacáté páté minuty. Trenér hradešických nabádal své svěřence k větší aktivitě a zpřesnění hry. Síly se víceméně vyrovnali a obě mužstva se snažila neudělat chybu. Za zmínku stojí soupeřova krásná a prudká střela, kterou Fanda Sedláček vyboxoval a na naší straně jasná gólovka Víti Panušky, který se ocitnul sám před brankářem domácích a místo jednoduché střely na bránu zvolil přihrávku na Ondru Štěpána, ta se mu však moc nepovedla a vracející se obránci nebezpečí zažehnali. Do kolen nás poslala poslední minuta prvního poločasu. Zřejmě jsme už pokukovali po šatnách a těšili se na odpočinek, špatně jsme pohlídali střelce F. Melku a ten už dokázal umístěnou střelou Sedláčka překonat. Ale to ještě nebylo všechno. O minutu později posoudil situaci na půlící čáře, jinak slušně pískající M. Toman, jako faul našeho hráče. Soupeř rychle rozehrál, dostal balon za naší obranu a po nedorozumění mezi obránci a brankářem F. Melka se štěstím přeloboval F. Sedláčka. Byla to studená sprcha přijít o vedení během jedné minuty., ale měli jsme před sebou ještě celý druhý poločas a věřili, že se nám povede stav alespoň dorovnat. Ať už jsme se o to pokoušeli kombinačně, nebo dlouhými nákopy vybízeli naše rychlíky, byla veškerá naše snaha protihráči zastavena. I tým Hradešic se samozřejmě snažil svůj náskok navýšit, ale ani jim se nedařilo vyzrát na naše borce. Ačkoliv jsme povolali čerstvé síly z lavičky a na posledních cca. třináct minut přeskupili postavení hráčů na hřišti a všechno vrhli do útoku, vyrovnávacího gólu jsme se nedočkali. Celý druhý poločas se nesl spíše v přemíře snahy a nepřesností na obou stranách a diváci mnoho fotbalové krásy neviděli.

Nezbývá, než spolknout hořkou pilulku v podobě první jarní prohry a pogratulovat soupeři, který byl o gól lepší. Děkujeme všem fanouškům, kteří nás na derby přijeli v hojném počtu podpořit.

Rozhodčí: Toman Michal- Baxa Jan, Ryba Václav

Delegát Petržilka Jiří

Žluté karty 1 : 1 (Ticháček Josef)

Branky: 12´Hradil D.

Sestava: Sedláček - Šmrha L./K//59´Bláha/, Štěpán O., Kába /Klásek M./, Mareš /46´Kološ/, Ticháček, Polena /65´Štěpán F./, Klásek V., Hradil, Šmrha M., Panuška

Lavička: Klečka, Bláha, Klásek M., Štěpán F., Kološ


Autor článku: V.Klásek
zpět
Muži "A" | Přípravka | ASPV