7. 5. 2024
PAČEJOV - MĚČÍN 4 : 0 (0:0)
V sobotním zápase jsme změřili síly s celkem z Měčína. Houževnatý soupeř, kterému se v jarní části daří. Posbíral spoustu bodů a dotáhl se na nás v tabulce na rozdíl pouhých dvou. V podzimním zápase jsme na měčínském hřišti předvedli kvalitní výkon obohacený velkým množstvím gólových příležitostí, ale tři body nám zajistil až pokutový kop v devadesáté třetí minutě. I v domácím zápase jsme byli od prvního hvizdu aktivnější a snažili se držet soupeře na jeho půlce hřiště. Celkem se nám to dařilo. avšak bez gólového efektu. Střely našich kanonýrů buďto neměly potřebnou razanci a brankář Šlajch je dokázal vychytat, nebo končily mimo bránu, velmi často nad ní. Nejpovedenější byla střela Davida Hradila ve třicáté první minutě, která orazítkovala břevno měčínské svatyně. Nejblíže gólu byl paradoxně soupeř, jehož útočník ze třech metrů vysoko přestřelil branku již překonaného Fandy Sedláčka. Pro nás šťastný moment, jelikož za stavu 0:1 by asi obraz hry vypadal jinak a dobývání měčínské branky by bylo o dost složitější. První poločas připomínal podzimní utkání a do šaten jsme odcházeli za bezbrankového stavu. Dočkali jsme se v padesáté sedmé minutě. Centrovaný míč na hranici velkého vápna šikovně zpracoval Víťa Panuška, zpětnou přihrávkou nabil Davidovi Kološovi a ten se krásnou střelou nemýlil. O osm minut později v pokutovém území fauloval obránce pronikajícího D. Hradila a rozhodčí nařídil penaltu. Zodpovědnost na sebe vzal hrající trenér Lukáš Šmrha a s chladnou hlavou zvýšil na 2:0. Za dalších osm minut se po delším gólovém půstu dočkal, vždy velice agilní, Jozi Ticháček. Po rohovém kopu se na odražený míč vrhl rybičkou, hlavou ho správně nasměroval a mohli jsme se radovat potřetí. Dvě minuty před koncem L. Šmrha trefil tyčku, balon se odrazil k V. Panuškovi, ten si s ledovým klidem připravil střelu a z velkého úhlu nádherně zvýšil na konečných 4:0. V samotném závěru napodobil Fanda Kába soupeřova útočníka, když téměř ze stejného místa vysoko přepálil měčínskou bránu, což nás naštěstí za stávajícího stavu nemuselo moc mrzet.

Myslím, že si utkání užili jak hráči, tak diváci a k jeho slušnému průběhu přispěl sympatický projev soupeře a kvalitní výkon arbitrů v čele s velezkušeným panem J. Javorským.

Rozhodčí: Javorský Josef- Horský Michal, Klištinec František

Žluté karty 0:3

Branky:57´Kološ D., 65´Šmrha L.(p), 73´Ticháček J., 88´Panuška V.

Sestava:Sedláček - Štěpán O., Kába, Klečka /46´Šmrha L./, Ticháček, Heimlich, Klásek V,/K/, Hradil /86´Bokr/, Štěpán F. /57´Bláha/, Panuška, Kološ /67´Klásek M./

Lavička: Šmrha L., Bokr, Bláha, Klásek M.


Autor článku: V.Klásek
zpět
Muži "A" | Přípravka | ASPV