13. 5. 2024
LUBY - PAČEJOV 3 : 4 (3:2)
V sobotu nás na hříšti v Lubech nečekalo nic jednoduchého. Luby jsou v tabulce druzí a aspirují na postup do IB. Odjížděli jsme s přáním přivézt alespoň jeden bod. V sestavě nám chybělo hned několik klíčových hráčů a trenér Šmrha měl těžkou hlavu, jak tým poskládat. Nicméně jsme zápas zahájili velmi aktivně a během deseti minut si vytvořili tři stoprocentní šance, bohužel bez gólového zakončení. Pravidlo » nedáš – dostaneš « se opět potvrdilo a Luby šly v patnácté minutě do vedení. Zápas pokračoval v rychlém tempu a oba týmy se snažily využívat brejkových příležitostí. Byli to však opět lubští, kdo ve dvacáté páté minutě skóroval. Dokázali jsme rychle odpovědět, když David Hradil vyslal Víťu Panušku a ten konečně překonal výborného Přibyla. Ale i soupeř vzápětí kontroval a během třech minut jsme viděli třetí gól. Situace pro nás nevypadala příznivě. Rozhodčí V. Dušek nastavil pět minut za prodlení při opravě poškozené sítě brány při třetím gólu. Ve čtyřicáté deváté minutě zahrál obránce lubských ve vápně rukou a Lukáš Šmrha zařídil proměněnou penaltou kontaktní gól na 3:2. Velice povzbuzující moment do druhé půlky utkání ! Byli jsme si vědomi, že pokud budeme pokračovat ve výborném výkonu i ve druhém poločase, máme šanci odvézt si vytoužený bod. Všichni hráči pro to dělali co mohli. V šedesáté deváté minutě podstoupil na půlce Vašek Klásek tvrdý souboj se dvěma protihráči, míč vybojoval, nahrál D. Hradilovi, ten poslal ostrý centr před bránu a V. Panuška hlavou srovnal. Ani poté jsme se neuchýlili k bránění výsledku a snažili se přidat vítězný gól. Ale i soupeř chtěl strhnout vítězství na svoji stranu. V sedmdesáté osmé minutě se jim to téměř podařilo. Fanda Sedláček byl již překonán a balon letěl do naší brány. Z brankové čáry ho naštěstí vykopl pohotový Lukáš Šmrha. Když už vše vypadalo, že se rozejdeme smírně, vyvezl náš rychlík David Hradil míč po lajně, poslal ho do skrumáže ve vápně, kde se nejlépe zorientoval sváteční střelec Péťa Bokr a v první nastavené minutě upravil na konečných 3:4.

Byli jsme svědky od obou týmů velice pěkného a bojovného, ale fair play, utkání. Štěstěna se přikláněla tu na jednu, tu na druhou stranu. Myslím si, že za snaživost a bojovnost, hlavně ve druhém poločase, si tři body zasloužíme. Není nic jednoduchého otočit zápas z 1:3 na 4:3, obzvláště na půdě tak kvalitního celku, jakým Luby jsou a musím za to každému jednomu hráči - bez rozdílu - poděkovat!!

Rozhodčí: Dušek Václav - Baxa Jan, Jirotka Jan.

Žluté karty 1:1 (Štěpán F.)

Branky: 26´V. Panuška, 45+4´L. Šmrha /p/, 69´V. Panuška, 90+1´P. Bokr

Sestava: Sedláček - Šmrha L, Kába, Polena, Heimlich, Bláha, Klásek V./K/, Hradil, Štěpán F. /62´Klečka), Panuška, Kološ /81´Bokr)

Lavička: Klečka, Bokr


Autor článku: V.Klásek
zpět
Muži "A" | Přípravka | ASPV