20. 5. 2024
PAČEJOV - VRHAVEČ 1 : 2 (0:2)
V sobotu k nám dorazil tým z Vrhavče. Soupeř se kterým jsme se mnohokrát utkali v IB. třídě, takže velice dobře známe styl jejich hry. Víme, že je dosti tvrdý, důrazný a kontaktní. Vrhavečtí jsou ochotni použít jakékoliv prostředky, aby dosáhli vítězství. My jsme nastoupili v prořídlé sestavě, pouze s jedním hráčem na lavičce. Střídání jsme museli využít již ve dvacáté minutě, když se Mírovi Marešovi obnovilo dřívější zranění kotníku a Lukáš Šmrha místo něj zaujal, pro něj neobvyklý, post beka. To už jsme ale prohrávali 0:1 gólem po rohovém kopu, kdy se nejvýše vyšplhal vrhavečský buldozer Valvoda a hlavou poslal svůj tým do vedení. Nenechali jsme se jedním gólem rozhodit, ale naše ložené šance vyšly bohužel naprázdno. Za zmínku stojí dvacátá čtvrtá minuta, kdy se před bránou soupeře ocitl osamocený Matěj Klásek, ale brankář vytěsnil jeho střelu na roh. Ve třicáté minutě vybídl Pepa Ticháček krásným pasem Lukáše Šmrhu, ten posadil míč přesně na hlavu Víťovi Panuškovi, který těsně minul prázdnou bránu. Přes naši úpornou snahu to byli opět hosté, kdo skóroval a pěknou střelou navýšili vedení na 2:0. Po přestávce jsme přestavěli některé posty v sestavě a snažili se hrát techničtější fotbal. Na soupeře to celkem platilo a začali jsme kontrolovat hru. V padesáté osmé minutě jsme získali výhodu pokutového kopu po nevybíravém zákroku na pronikajícího Ondru Štěpána, ale brankář Vítovec vystihl směr Šmrhovy střely a vyrazil míč do autu. Po autovém vhazování našel V. Klásek v malém vápně L. Šmrhu a ten odčinil gólem neproměněnou penaltu. Hra pokračovala v dosti bojovném duchu a ačkoliv nelze upřít našim hráčům velkou snahu, dalšího gólu jsme se nedočkali.

Velká škoda, že jsme nedokázali potvrdit vítězství z minulého týdne nad favorizovanými Luby. Nezbývá, než hodit za hlavu zápas, který nám přinesl první jarní domácí prohru a který mnohé velice bolel – a to nejen fyzicky !!

Rozhodčí: Ryba Václavc - Anšlág Petr, Jírovec Jakub

Žluté karty 1 : 4 (Štěpán O.)

Branky: 59´Šmrha Lukáš

Sestava: Sedláček - Štěpán O., Mareš /22ˇSmrha L./, Ticháček, Heimlich, Klečka, Bláha, Klásek V. /K/, Hradil, Klásek M., Panuška.

Lavička: Šmrha L.


Autor článku: V.Klásek
zpět
Muži "A" | Přípravka | ASPV